4 pers.
Ingredienser
500 g spinatblade
Sesamdressing:
3/4 dl sesamfrø
4 spsk. soyasauce
1 spsk. sukker
4 spsk. mirin (riseddike)
Fremgangsmåde
Kog spinatbladene i en gryde med kogende vand og lad dem koge op i 10-15 sekunder. Hæld dem i en sigte og skyl dem under koldt vand, så de køles af.
Dressing:
Kom sesamfrø på en tør pande og rist dem til de er gyldne. Kom dem i en morter sammen med 1 spsk. soya og stød det hele sammen til en lind masse. Hæld resten af soyasaucen, sukker og mirin i og bland det hele sammen. Hæld dressingen i en gryde og lad det koge op for svag varme. Lad det koge i 2 minutter – eller til den tykner.
Læg spinaten på en tallerken og hæld sesamdressingen oer. Drys med ekstra sesamfrø og server straks.