6 pers.
Ingredienser
1 kg svinekam uden svær og ben
800 g kartofler
1 løg
1½ dl grønsagsbouillon
1 bdt. persille
2 fed hvidløg
1 tsk. revet citronskal
salt, friskkværnet peber
Desuden:
2½ dl syrnet fløde 9%
1 fed hvidløg
½ tsk. karry
salt, friskkværnet peber
100 g fine frosne ærter, optøede
Fremgangsmåde
Skær med en skarp kniv et fint rudemønster i kammens fedtlag og gnid kødet med salt og friskkværnet peber. Skær kartofler og løg i tynde skiver. Læg kartofler og løg i et ovnfast fad, drys med salt og friskkværnet peber. Læg kammen ned i midten af fadet i en lille fordybning. Hæld bouillon ved kartoflerne. hak hviløg og persille, bland det med citronskal og kom det ovenpå kød og kartofler. Sæt fadet midt i en kold ovn. Sæt temperaturen på 160 grader og steg i ca. 1 time 45 minutter.
Smag syrnet fløde til med hvidløg, karry, salt og friskkværnet peber. Vend ærterne i lige inden servering. Skær kødet i skiver og server kartoflerne fra fadet og den kolde sauce.