Ciabatta boller

Lækre boller der er gode til madpakker, morgenmad eller som madbrød.
20 stk.

Ingredienser

Surdej:
5 g gær
2 dl vand
120 g hvedemel (2 dl)

Næste dag:
3½ dl lunkent vand
2 spsk. olivenolie
1 spsk. Maldon seasalt
100 g (11/3 dl) durummel
530 g (9 dl) pizzamel eller almindelig hvedemel

Fremgangsmåde

Rør surdejen sammen i en skål. Dæk skålen med film, prik et par huller i og lad den stå et døgn ved køkkentemperatur.
Udrør vandet i surdejen næste dag. Rør salt og mel i, og ælt dejen meget smidig med olien. Stil den til hævning tildækket i ca. 3 timer.
Slå dejen ned og form 20 lidt aflange flade boller. Lad dem efterhæve 15 minutter et lunt sted.
Pensl dem med vand og bag dem ved 200 grader i ca. 18 minutter på midterste ovnribbe.